Oct 21, 2011

jatuh cinta



setelah peperiksaan fasa 1 tamat pada minggu lepas, berlaku suatu tragedi di kelas yang sangat tragis bagiku yang sangat tidak boleh diterima akal, iaitu -
TIDUR

well, bukan apa pun. cikgu masuk kelas pun ramai yang guru ganti sebab guru kitaorang tolong budak SPM gerak gempur. lagipun, kertas exam belum habis disemak, maka terjadi aktiviti harianku termasuk Aishah, rakan sekelas yang merupakan pelajar asrama; tidur. sambil membincangkan aktiviti akhir tahun yang tak sudah-sudah, ditambah dengan conteng-conteng, akhirnya Fatin Nabila menghulurkan sebuah buku yang tidak kurang tebalnya kepada ku.

Tajuk buku tuh : Pilihan Terbaik Kisah Aneh dan Iktibar dari Mekah terbitan Mastika

Mira admit, memang buku ni sangat berkesan. mengandungi pengalaman-pengalaman orang-orang yang pernah menjadi tetamu Allah. ada yang lucu, ada yang sedih dan ada yang mengerunkan. antara artis yang berkongsi rahsia ialah : asyraf muslim, wardina dan irma.


semua orang kenal Mecca termasuk agama-agama lain



seriously, saya jatuh hati pada cerita-cerita tuh. terkenangkan mak dengan abah yang telah lama memasang angan untuk ke Mekah tapi sampai sekarang tak dapat pergi lagi. tak ada rezeki kan. takpe mak, nanti mira belanja ya. :)

Balik asrama jumaat -:

masuk dorm, menjerit

Mira : JATUH CINTA KAT MEKAH NAK PERGI SANA !
budak dorm : woooooooooooooooooo~ terbaik

to 'dat' one : kalau aku boleh putarkan semula masa, aku harap aku tak pernah berkenalan dengan kau, kerana kau adalah penghancur harapan seseorang yang bergelar wanita.

No comments:

Post a Comment